Bach Bloesem Remedies

 

De 38 Bach Bloesem Remedies zijn in de jaren 30 ontdekt door de vooraanstaande Dr. Edward Bach. Hij was op zoek naar middelen in de natuur die ons helpen om de balans in ons mens-zijn, in onze persoonlijkheid en de gemoedstoestanden waar wij aan kunnen lijden te helpen verlichten.

Gevoelens als angst, onrust, irritatie, neerslachtigheid, bezorgdheid, teleurstelling, verdriet, woede etc. nemen veel energie en kunnen een diep effect hebben op ons geestelijk en lichamelijk welzijn.

De remedies van Dr. Bach herstellen op een vriendelijke en zachtaardige manier de innerlijke balans en het emotioneel welbevinden. De remedies helpen ons om op een diep niveau jezelf te zijn.

De Bloesem Remedies zijn eenvoudig en veilig te gebruiken voor iedereen van jong tot oud en ook  dieren laten de weldadige werking van de Remedies zien. Ze zijn te gebruiken in combinatie met andere geneesmiddelen. Het is een systeem van zelfhulp, iedereen kan het voor zichzelf en de naaste omgeving gebruiken.

De ontdekkingen van Dr. Bach zijn nu net zo actueel als 70 jaar geleden. Menselijk emoties en reacties op situaties die wij in het dagelijkse leven tegenkomen veranderen niet.

Negatieve gemoedsstemmingen onttrekken veel energie aan mensen en dat brengt mensen uit balans. Het terugvinden van de balans, zodat het lichaam zichzelf herstelt is de kern van de Bloesemtherapie van dr. Edward Bach. De basiscursus, gegeven in twee dagen of vijf avonden kan gevolgd worden op verschillende plaatsen in Nederland . Na het volgen van deze basiscursus, waarin de kenmerken en uitwerkingen van de 38 remedies worden behandeld, hebben deelnemers genoeg kennis om voor zichzelf de juiste remedies uit te zoeken.

Het is een natuurlijke geneeswijze die werkt op energetisch niveau. Het kan zonder problemen naast gewone medicijnen en andere therapieën gebruikt worden.

De Remedies behandelen niet slechts de ziekte maar richten zich op de gevoelens en de persoonlijkheid van de mens. 

Negatieve stemmingen: uitputting door teveel spanning, overbezorgdheid, angst, eenzaamheid, depressieve gevoelens, onzekerheid, jaloezie  en gebrek aan zelfvertrouwen zijn enkele van de stemmingen waarvoor dokter Bach remedies ontwikkelde.

Het mooie van de bloesems is dat ze niet de negatieve energie onderdrukken maar de stemming, het gedrag ombuigen tot de positieve variant: geen dominantie maar betrokkenheid, geen uitputting meer maar herstel en bewaking van eigen grenzen.

Mensen gaan voelen dat ze weer in hun kracht komen te staan. Ik werk al jaren met de remedies en zie mensen, soms na jaren sukkelen met kwalen en stemmingen, opbloeien. Dat is de kracht van de bloesems. Mensen voelen dat hun energie weer gaat stromen, ze gaan weer meer vreugde ervaren.

De Bloesemtherapie is ontwikkeld door Dr. Edward Bach. Deze arts met een goed lopende praktijk in Harleystreet werd arts uit roeping; hij wilde de medemens helpen. Ondanks zijn drukke praktijk wilde hij meer voor de mens betekenen, hun lijden verzachten. De medicijnen die hij tot zijn beschikking had, onderdrukten volgens hem wel de kwaal en de symptomen maar hielpen de mens niet werkelijk krachtig en gelukkig te worden. Eerst specialiseerde dr. Bach zich als bacterioloog en homeopaat en later, met alle kennis van mensen én medicijnen ontwikkelde hij de bloesemremedies.

Tegenwoordig wordt in 60 landen al de bloesemgeneeswijze toegepast. In Nederland zijn de remedies van Dr. Bach vanaf begin jaren tachtig verkrijgbaar, vaak bij reformhuizen en drogisten. Door het hele land worden regelmatig gecertificeerde cursussen gegeven.  

Of mensen nu ziek of gezond zijn; de remedies kunnen eenvoudig toegepast worden. Ze geven je moed en kracht om steeds meer jezelf te worden en een gezond en gelukkig leven te leiden.

Naast de 38 Remedies heeft Dr. Bach de zogenaamde Reddings Remedie samengesteld. Deze 'Rescue Remedy' is een combinatie van vijf bloesems te weten: Rock Rose, Impatiens, Clematis, Star of Bethlehem en Cherry Plum.

Deze Rescue Remedy is te gebruiken als er sprake is van hevige schrik, grote spanning, angst en heftige emoties. Rescue kalmeert, geeft rust en helderheid.

 

Voor gedetailleerde informatie over alle 38 Bloesems ga naar Filosofie

 
What do you want to do ?
New mail